Menu

Παλαμήδι το κάστρο του Ναυπλίου

      Στο ιστορικό Ναύπλιο βρίσκεται το κάστρο του Παλαμηδιού το οποίο ήταν ένα όνειρο του Βενετού Αρχιστράτηγου Φραγκίσκου Μοροζίνη, όταν νίκησε τους Τούρκους το 1686 και κατέλαβε την πόλη. Ο σχεδιασμός του έγινε από τον κυβερνήτη Γκριμάνι με σχέδια των μηχανικών Giaxich και Lasalle, και το χτίσιμο του ολοκληρώθηκε το 1714 κατά την δεύτερη περίοδο της Ενετοκρατίας.  

Read more...

Πολυλίμνιο - Πύλος - Καταρράκτης Καλάμαρης - Γιάλοβα - Βοϊδοκοιλιά

    Πολυλίμνιο:

Στον Νομό Μεσσηνίας, στην κοινότητα Χαραυγή του Δήμου Βουφράδος, βρίσκεται το Πολυλίμνιο, ένα σύμπλεγμα από πολλές λίμνες οι οποίες λόγω του ανώμαλου εδάφους δημιουργούν καταρράκτες. Ο καταρράκτης της Κάδης δεσπόζει ανάμεσα στα μεγάλα και κοφτερά βράχια του φαραγγιού, με τα νερά του να σκανε πάνω στην επιφάνεια της λίμνης από ύψος 25 μέτρων. 

Read more...

Καλάβρυτα-χιονοδρομικό-σπήλαιο Λιμνών- Πλανητέρο

 Τα Καλάβρυτα είναι ιστορική κωμόπολη χτισμένη σε μια πλαγιά του Χελμού σε υψόμετρο 750μ. που διατηρεί πολλά από τα παραδοσιακά της στοιχεία. Στη θέση αυτή υπήρχε η αρχαία πόλη Κύναιθα, την οποία το 220πΧ κατέστρεψαν οι Αιτωλοί, ακολούθησε ο Φίλιππος ο Ε της Μακεδονίας και την εξαφάνισαν αργότερα οι επιδρομές Γότθων και Σλάβων. Τα Καλάβρυτα στα χρόνια της Φραγκοκρατίας υπήρξαν έδρα βαρονίας. Απελευθερώθηκαν με τη βοήθεια του Μυστρά και πέρασαν στην κηδεμονία των Παλαιολόγων.  

Read more...

Σπάρτη-Γύθειο

   Οι Φράγκοι έχτισαν τη Μεσαιωνική Σπάρτη κοντά στα ερείπια της αρχαίας. Η νέα πόλη ερήμωσε σταδιακά σε αντίθεση με το Μυστρά, που γνώριζε εκίνη την περίοδο μεγάλη άνθηση. Ξαναχτίστηκε με νέα σχέδια του Όθωνα το 1834, όταν ιδρύθηκε το νέο ελληνικό κράτος.

Read more...

Πλατανιώτισσα

     H Παναγιά η Πλατανιώτισσα βρίσκεται στον οδικό άξονα Καλαβρύτων – Αιγίου μέσω Πτέρης, σε απόσταση 30 χιλιόμετρα από την πόλη των Καλαβρύτων. Το εκκλησάκι της Παναγίας της Πλατανιώτισσας βρίσκεται μέσα σε μια καταπράσινη τοποθεσία, 

Read more...

Λίμνη Βουλιαγμένης-Ηραίον-Φάρος(Κόρινθος)

Η περιοχή της λίμνης της Βουλιαγμένης στην Κορινθία έχει μια πλούσια ιστορική και φυσική ομορφιά. Η πανέμορφη λίμνη ενώνεται με τη θάλασσα μέσα από ένα μικρό κανάλι. Δίπλα το Ηραίον, το περίφημο ιερό της Ήρας του 8ου πΧ αιώνα, που αποτελείται από δυο τμήματα. 

Read more...

Κεφαλάρι Άργους-Εκκλησία Ζωοδόχου Πηγής

     Το Κεφαλάρι είναι μια μαγευτική περιοχή δίπλα στον ιστορικό ποταμό Ερασίνο, με πλούσια βλάστηση και τρεχούμενα νερά. Βρίσκεται 6 χμ νότια του Άργους και είναι ιδανικός προορισμός για σύντομες εξορμήσεις.

Read more...

Μονή Μακελλαριάς

       Η Ιερά Μονή της Παναγίας της Μακελλαριάς βρίσκεται κοντά στον ποταμό Σελινούντα , στο χωριό Λαπαναγοί στο Δήμο Καλαβρύτων. Μέσα σε ένα όμορφο, καταπράσινο τοπίο, είναι χτισμένη πάνω σε έναν απότομο βράχο. Χτίστηκε τον 6ο αιώνα μΧ. από τον αυτοκράτορα Ιουστινιανό Βελισάριο. 

Read more...

Χιονοδρομικό Μαινάλου - Αλωνίσταινα

 Σε υψόμετρο 1600 μ. στην θέση ΟΣΤΡΑΚΙΝΑ βρίσκεται το χιονοδρομικό κέντρο Μαινάλου όπως και το ορειβατικό καταφύγιο. Στο χιονοδρομικό μπορεί κανείς να φτάσει μέσο του χωριού Καρδάρα το οποίο απέχει περίπου 20 χλμ. από την Τρίπολη.

Read more...
Subscribe to this RSS feed