Menu

Θωρηκτό Γ. Αβέρωφ

Ιστορία Πλοίου
 
        Δέκα χρόνια μετά τον Ελληνοτουρκικό Πόλεμο του 1897 το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό διέθετε μια ελάχιστη δύναμη απαρχαιωμένων τορπιλοβόλων και τριών γαλλικών θωρηκτών που είχαν κατασκευασθεί το 1889.
Read more...

Αθήνα - Εθνικός Κήπος

     Ο Εθνικός Κήπος δημιουργήθηκε το 1839 από τη Βασίλισσα της Ελλάδος Αμαλία. Διαμορφώθηκε από τον κηποτέχνη Μπαρό. Αρχικά λεγόταν Βασιλικός Κήπος και φτιάχτηκε για να υπάρχει ένας κήπος μπροστά από τα κτήρια του παλατιού (σημερινή Βουλή των Ελλήνων). Περισσότερα από 500 είδη φυτών παραγγέλθηκαν από όλο τον κόσμο για να στολίσουν Βασιλικό κήπο. Σήμερα αποτελεί μια όαση μέσα στο κέντρο της Αθήνας, ένα τεράστιο, κατάφυτο πάρκο με παιδική χαρά, τεχνίτη λίμνη και πολλά μονοπάτια. 

 

Πηγή : http://www.discoverhellas.gr

Read more...

Κήπος των Ηρώων στο Μεσολόγγι

   Στην είσοδο της πόλης του Μεσολογγίου μετά την Πύλη, βρίσκεται ο Κήπος των Ηρώων. Στο χώρο αυτό οι Μεσολογγίτες έθαβαν τους νεκρούς τους κατά τη διάρκεια της πολιορκίας του Μεσολογγίου,αφού το νεκροταφείο ήταν αποκλεισμένο. Το 1830 ο Ιωάννης Καποδίστριας αποφάσισε τη δημιουργία του κήπου των Ηρώων στο χώρο αυτό. Το 1838 ο βασιλιάς Όθωνας διέταξε να φτιαχτεί το τείχος που υπάρχει ως και σήμερα, πάνω στα ερείπια του αρχικού τείχους του Μεσολογγίου. Η πρώτη δεντροφύτευση έγινε το 1858, με δέντρα που έστειλε η βασίλισσα Αμαλία από την Αθήνα. 

Read more...

Η Αγία Σοφία της στερεάς Ελλάδος.».Το μοναστήρι του Οσίου Λουκά, χτίστηκε τον 11ο αιώνα μ.Χ

      Το μοναστήρι του Οσίου Λουκά, που βρίσκεται στη δυτική πλαγιά του Ορους Ελικών, κάτω από την ακρόπολη του Αρχαίου Στείριου, είναι γνωστό ως « Η Αγία Σοφία της Ρούμελης» και χτίστηκε τον 11ο αιώνα μ.Χ. σύμφωνα με την βυζαντινή αρχιτεκτονική της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη. Υπήρξε κέντρο γραμμάτων και τεχνών και κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας λειτουργούσε ως κρυφό σχολειό. 

Read more...

Το παλιρροϊκό φαινόμενο της Χαλκίδας που παρατηρείται στον πορθμό του Ευρίπου

  Η Λειτουργία του Φαινομένου Η ροή των ρευμάτων εξαρτάται ολοκληρωτικά από την σελήνη και έχει άμεση σχέση με την διάρκεια κάθε σεληνιακού μήνα .Η φυσιολογική ροή του ρεύματος προς μια κατεύθυνση διαρκεί (6) ώρες. Αμέσως μετά ακολουθεί ένα διάστημα (8) περίπου λεπτών όπου τα νερά παραμένουν στάσιμα. Μετά την στασιμότητα των (8) λεπτών τα νερά αλλάζουν κατεύθυνση και κινούνται εντελώς αντίθετα για διάρκεια επίσης (6) ωρών.

Read more...

Θερμοπύλες. 1700000 Πέρσες ενάντια σε 300 Σπαρτιάτες και 700 Θεσπιείς...

Η μάχη των Θερμοπυλών είναι μια μοναδική μάχη στην παγκόσμια ιστορία.

     Το 480 πΧ , 300 Σπαρτιάτες και 700 Θεσπιείς με επικεφαλή το βασιλιά της Σπάρτης Λεωνίδα, αντιστάθηκαν σε 1.700.000 Πέρσες με αρχηγό το βασιλιά Ξέρξη.

Οι Πέρσες ζήτησαν από τους Έλληνες να παραδώσουν τα όπλα και ο Λεωνίδας απάντησε το ιστορικό ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ
      Για δυο μέρες οι Έλληνες αντιστέκονταν σθεναρά καθώς τα στενά των Θερμοπυλών δεν επέτρεπαν στους Πέρσες να επιτεθούν συνολικά. Ο προδότης Εφιάλτης όμως υπέδειξε στους Πέρσες την Ανοπαία Ατραπό, ένα κρυφό μονοπάτι και οδήγησε τους Πέρσες πίσω από τα στενά των Θερμοπυλών ώστε να κυκλώσουν τους Έλληνες. Την Τρίτη ημέρα οι Πέρσες νίκησαν τους Έλληνες στο όρος Κολωνός όπου σκοτώθηκε μέχρι και ο τελευταίος Έλληνας πολεμιστής, αλλά η ανδρεία και η γενναιότητα του Λεωνίδα και των ανδρών του έμεινε στην ιστορία.
 
Read more...

Μέγαρο Παλαιάς Βουλής Αθήνας

Το Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής είναι ένα νεοκλασικό κτήριο το οποίο βρίσκεται στην οδό Σταδίου & Κολοκοτρώνη στο κέντρο της Αθήνας. Είναι ένα εντυπωσιακό κτήριο και αποτελεί ένα από τα ιστορικότερα κτίσματα της πόλης. Στην πλατεία μπροστά από το μέγαρο βρίσκεται το άγαλμα του αρχιστρατήγου της Επανάστασης του 1821, Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.

Read more...

Νέο Μουσείο Ακρόπολης

     Στον πεζόδρομο της οδού Διονυσίου Αρεοπαγίτου, σε απόσταση αναπνοής από τον Ιερό βράχο , βρίσκεται το Νέο Μουσείο Ακρόπολης, του οποίου τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 21 Ιουνίου 2009. Ο χώρος του μουσείου μοναδικός, παντρεύει με αρμονία τα αρχαιολογικά ευρήματα και τη γλυπτική με τη σύγχρονη αρχιτεκτονική. 

 

Read more...

Αρειος Πάγος, Το αρχαιότερο δικαστήριο στον κόσμο

     Κατά την αρχαιότητα στο λόφο του Αρείου πάγου, ύψους 115μ, λειτουργούσε το αρχαιότερο δικαστήριο του κόσμου, ο Αρειος Πάγος. Πήρε το όνομά του από το θεό Άρη, ο οποίος δικάστηκε εκεί από τους Ολύμπιους θεούς για τη δολοφονία του Ποσειδώνα. Σχετικά με την ονομασία υπάρχει και άλλη μια εκδοχή, να πήρε το όνομά του από το σπήλαιο των Αρών (Ερινυών), το οποίο βρίσκεται βόρεια του λόφου. 

 

Read more...
Subscribe to this RSS feed