Menu
  • Read 789 times

Τολό

Τολό

Το Τολό αποτελεί ιδανικό μέρος για κάθε είδος διακοπών, τόσο γι’ αυτούς που θέλουν να απολαύσουν τη γνήσια καθαρή ελληνική θάλασσα,

όσο και γι’ αυτούς που θέλουν να γνωρίσουν τις ομορφιές και τους υπόλοιπους αρχαιολογικούς χώρους της Πελοποννήσου, αλλά και των κοντινών περιοχών.

Δραστηριότητες στο Τολό Στο Τολό και τις γύρω περιοχές θα βρείτε πολλές δραστηριότητες. Δοκιμάστε θαλάσσια σπόρ όπως ιστιοπλοiα, ιστιοσανίδα (wind surfing), θαλάσσιο σκί, αετοσανίδα (Kite surfing) ή καταδύσεις. Νοικιάστε ένα ποδήλατο θαλάσσης ή ένα μικρό σκάφος, πηγαίνετε για ψάρεμα ή εξερευνήστε τα νησιά του Τολού. Με ποδήλατο βουνού μπορείτε να δοκιμάσετε ορεινά μονοπάτια και να απολαύσετε την εκπληκτική θέα του κόλπου και των νησιών.
Από το λιμάνι του Τολού μπορείτε να κάνετε ημερήσιες κρουαζιέρες στις Σπέτσες, την Ύδρα, τον Πόρο αλλά και τη Μονεμβάσια. 
 

Το Τολό αποτελεί ιδανική βάση για επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους καθ’ όλη την διάρκεια του έτους. Την άνοιξη επισκέπτες από όλο τον κόσμο έρχονται για να απολαύσουν την ανθισμένη φύση. Στην περιοχή έχουν καταγραφεί σπάνια είδη πτηνών τα οποία συχνά έρχονται για να μελετήσουν ορνιθολόγοι.
Το Ναύπλιο, που βρίσκεται μόλις 11 χλμ μακριά ήταν η πρώτη Πρωτεύουσα της Ελλάδας μετά την επανάσταση του 1821. Εκεί μπορείτε να επισκεφτείτε το Αρχαιολογικό μουσείο με τα Μυκηναiκά εκθέματα, το Λαογραφικό Μουσείο με τις παραδοσιακές στολές αλλά και την Πινακοθήκη που στεγάζεται σε ένα εξαιρετικό νεοκλασσικό κτήριο και όπου θα θαυμάσετε έργα μεγάλων δημιουργών εμπνευσμένα από τον απελευθερωτικό αγώνα των Ελλήνων. 
Μην παραλείψετε να περιπλανηθείτε στα στενά δρομάκια του παλιού Ναυπλίου, οπού είναι έντονη η επίδραση των Ενετών και να απολαύσετε τη θέα της πόλης από την Ακροναυπλία.
 

Αρχαία Ασίνη

 
H αρχαία Aσίνη προσδιορίζεται από ένα βραχώδες ακρωτήριο, που σήμερα ονομάζεται Kαστράκι, κοντά στο Tολό.
Oι ανασκαφές ξεκίνησαν από Γάλλους τη δεκαετία του 1920 και συνεχίστηκαν από μία Σουηδική ομάδα έπειτα από παρότρυνση του Διαδόχου του Σουηδικού θρόνου. Eρευνήθηκε η Aκρόπολη καθώς και η N.A. πλαγιά του λόφου απέναντι γνωστού ως Mπαρμπούνα.
Aνακάλυψαν περισσότερο ή λιγότερο συνεχή ίχνη ανθρώπινης παρουσίας από την Πρώιμη εποχή του χαλκού ή την αρχή της 3ης χιλιετιρίδας π.X., ως την ύστερη αρχαιότητα, σχεδόν ως τον 4ο αι. μ.X. 
H Aσίνη δεν υπήρξε ποτέ πολύ σημαντική τοποθεσία στην Aργολίδα, έπαιξε όμως σπουδαίο ρόλο στην ιστορία ως ασφαλές και καλά προστατευόμενο λιμάνι.
H στρατηγική της σπουδαιότητα μαρτυρείται από την τοποθεσία, όπου σήμερα διασώζονται κυρίως τα ελληνιστικά οχυρώματα.
Στα οχυρώματα αυτά έγιναν προσθετικά έργα την περίοδο της Tουρκοκρατίας και ξαναχρησιμοποιήθηκαν από τις Iταλικές κατοχικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια του B’ Παγκοσμίου Πολέμου. Mέσα στον αρχ. χώρο βρίσκεται σήμερα η εκκλησία της Παναγίας.
 
 
Πηγή : http://www.tolo.gr
More in this category: « Νέα Επίδαυρος

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.